Neler kanseri tetikliyor?

 211721lough1                                                 Kanser sorununun bu kadar yaygınlaşmasının arkasında kanseri tetikleyen nedenlerin artması var.

Beslenme yanlışlarımızdan hareketsizliğimize, stresimizden sigara tiryakiliğimize pek çok sebep kanseri tetikliyor. Hayatımıza yeni giren pek çok kimyasal (örneğin deodorantlar, oda kokusunu değiştiren spreyler), cep telefonları, kablosuz internet bağlantıları, gıdalarımıza karışan bazı maddeler (tarım ilaçları, hormonlar, antibiyotikler), evlerimizde kullandığımız böcek öldürücüler, mutfağımızı, banyomuzu temizlediğimiz deterjanlar, soluduğumuz havadaki egzoz gazları, fabrika atıkları, varlığı gittikçe belirginleşen radyasyon sorunu ve daha pek çok faktör kansere yakalanma olasılığımızı artırıyor.
Kısacası problemin özünde hayatımızın her geçen gün doğallığını biraz daha kaybetmesi, sentetikleşip plastikleşmesi var. Aşırı ve yanlış beslenme var. Mesela gereğinden fazla yenirse veya çok fazla ateşte yakılarak pişirilirse kırmızı et, hatta kızarmış ekmek bile kanser nedeni olabiliyor.
Fast food besinlerin, genetiğiyle oynanmış yiyeceklerin bedenimizde ne numaralar çevirdikleri ise şimdilik meçhul! Alkolün, kullandığımız bazı ilaçların hangileri kanserojen açıklanmıyor. Yani işimiz hiç de kolay değil. Aslına bakarsanız insan bedeni zaman zaman kanser hücresi üretiyor. Her beden yaşamı boyunca en az 5-10 kez kanser hücresi oluşturabiliyor ama sağlam bir bağışıklık sisteminiz varsa bu hücreler daha yolun başında yok ediliyor.
Bana sorarsanız kanserden korunmanın yolu doğal yaşamaktan, sentetik, plastik yiyecek kaplarından, paketlemelerden uzaklaşmaktan geçiyor.kaynak