Anne karnında teşhis

Pregnant Woman Holding Stomach Anne ve babalar dikkat. Kanserle savaş, anne karnında başlıyor. Erken teşhisle, dünyanın korkulu rüyası haline gelen kanserden korunma ve kurtulma şansımız var. Ege Üniversitesi Hastanesi’nde görevli Prof. Dr. Mehmet Kantar, son yıllardaki çalışmalar sayesinde “Çocukluk çağı kanserleri önlenemez” bilgisinin geçerliliğini yitirdiğini, gebelerin bebeklerini anne karnında kanserden koruyabileceğini söyledi.
Köklü önlem alalım
Lösemi, nöroblastom gibi bazı beyin tümörleri için genlerdeki bozulmanın anne karnında başladığına dikkat çeken Kantar, “Yeni bilgiler ışığında, artık çocukluk çağı kanserlerinin bir kısmı önlenebilir. İleri dönük köklü tedbirler alınabilir” dedi.
Gerçekler tablosu
“Kadın gebeliği sürecinde doğru beslenip kimyasallardan uzak durarak bebeğini bazı kanserlerden koruyabilir” mesajını yineleyen Prof. Dr. Mehmet Kantar, ailelerin son derece bilinçli devranmaları gerektiğini de sözlerine ekledi.
Prof. Dr. Kartar şöyle diyor. “Sağlık Bakanlığı verilerine göre her yıl 1 milyon çocuktan 120’si kanser oluyor. 18 yaş altı nüfus tüm ülke nüfusunun yüzde 34-35’i. Her yıl 18 yaş altında 4 bin- 4 bin 100 yeni kanser bekliyoruz. En çok görülen kanserler lösemi. İkinci sırada lenfoma lenf bezi kanserleri, üçüncü sırada beyin tümörleri, dördüncü sırada nöroblastom, böbrek tümörleri ve diğer tümörler var” dedi.kaynak