Tuzlu yemek kanser yapıyor

 fast_food İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre aşırı tuzlu çorbalar kansere davetiye çıkarıyor.

Bilim dünyası bir süredir konu üzerine araştırmalarda bulunuyor. Yapılan son araştırmalar gereğinden fazla tuz içeren hazır çorbaların mide kanserini tetikleyebilceğini ortaya koydu.
Dünya Kanser Araştırma Merkezi Başkanı Dr. Rachel Thompson, konuyla ilgili yaptığı açıklamada hazır çorbalarda gizli tuz miktarının oldukça yüksek olduğunu ve mümkünse evde taze sebzelerle hazırlanmış çorbaların tüketilmesi gerektiğini belirtti.
Bu mümkün değilse de hazır çorba alırken paketin arkasında belirtilen değerlere dikkat edilmesi gerektiğini savundu. En az tuz içeren markaların sağlık açısından sorun yaratmadığını da vurguladı.
Rachel Thompson ayrıca fazla tuz içeren sosis, hamburger ve pizza gibi yiyeceklerin tüketiminin de en alt düzeye indirilmesi gerekliliğine dikkat çekti.
Tuz insan vücudunda kan basıncını arttırarak kalp krizi riskini iki kata çıkarıyor ve aynı zamanda uzmanlara göre mide kanserine yakalanma riskini de tetikliyor.
Uzmanlara göre yetişkinlerin alması gereken günlük tuz miktarı 6 gram civarında olmalı. Bu rakam maksimum 8.6 grama kadar çıkarılabilir. Fakat bu rakamın üstü insan sağlığı açısından tehdit oluşturuyor.