Tedavi edilmeyen basur kansere yol açıyor

tes Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Zihni Kocaerkek, utangaçlık sebebiyle erken dönemde basur hastalığını tedavi ettirmeyen kişilerin kanser riskiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi.

Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Zihni Kocaerkek, 5 yıllık bir çalışma sonucucunda hemoroid ile ilgili çarpıcı bulgulara ulaştıklarını söyledi. Türkiye ve Karaman genelinde kayıt araştırması yaptıklarını dile getiren Kocaerkek, araştırma neticesinde hemoroidin toplumda insanlar arsında en yaygın hastalıklardan bir tanesi olduğunu belirlediklerini dile getirdi. Hemoroidin her ailede iki veya üç kişide görülebildiğini bildiren Kocaerkek, hemoroid hastalığına yakalandıktan sonra tedavi olmayan veya sağlık kuruluşlarına başvurmayan insanların büyük çoğunluğunun hemoroid kanserine yakalandıklarını tespit ettiklerini açıkladı.

İnsanların genellikle basur hastalığından utandıkları için sağlık kuruluşlarına muayene olmaya gitmediklerini ifade eden Kocaerkek, doktora geç müracaat edilmesi sonucu hastalığın tedavisinin daha da zorlaştığını kaydetti. Hemoroid hastalığının tedavisinde başarı oranının yüzde 90 olduğunu belirten Kocaerkek, özelikle anestezi gerektirmemesi, hastanın ağrı duymaması ve erken dönemde işine dönebilmesinin büyük avantajlar olduğunu söyledi.kaynak