SOFIA cihazı artık ülkemizde

Uzun yıllardır meme kanseri taraması için tek çare mamografiydi. Bununla birlikte elle yapılan Ultrasonografi taraması da zahmetli bir şekilde yapılmaktaydı. Otomatik kontrolü olmayan bu uygulamalarda vakaların atlandığı ve gecikmiş teşhislerle meme alınma ameliyatlarında artışlar olduğu bilinmektedir.
Mamografi acı veren, radyasyon yayan ve hasta mahremiyetini ortadan kaldıran bir yöntemdir. Bu nedenle diğer ülkelerde de bayanlar periyodik taramalarını ihmal etmektedirler.
Son yıllarda yapılan araştırmalar dijital tip tomosentez mamografinin bile yaydığı radyasyonun insan kanserojeni olduğunu ve özellikle yoğun meme dokusuna sahip olan bayanlarda kanser lezyonlarını saptamakta başarısız olduğunu göstermiştir. Radyasyon sebebi ile bu kontrol sadece yılda bir kez yapılabilmektedir.
Meme Kanserinde erken teşhis elde etmek ve radyasyonun kötü sonuçlarından uzaklaşmak için Amerika öncü olmak üzere birçok ülkede ilgili uygulamada değişiklikler yapılmaya başlanmıştır. Amerika’da ise Yoğun Meme Dokusu Tetkiki için ayrı bir kanun yayınlandı.
Bu araştırmalar doğrultusunda Amerika üretimi ve FDA onaylı SOFIA cihazı ülkemize getirildi.
SOFIA ile artık meme kanseri taramalarınızda acı yok, sıkıştırma yok, radyasyon yok, memenize hiçbir el teması yok, hasta rahatlığı ön planda ve en önemlisi hiçbir teknoloji ile saptanamayacak kadar küçük 1mm altındaki kanser oluşumlarının bile otomatik erken teşhis imkânı var. SOFIA tüm memeyi 3 dakika gibi kısa bir sürede 360° otomatik tarar.
Artık tüm bayanlar hatta hamile veya estetik ameliyat geçirmiş bayanlar bile gönül rahatlığıyla yıl içerisinde istenen sıklıkta düzenli meme taramalarını yaptırabilecekler.
Meme Kanseri hastaları ise gereken aralıklarla tarama yaptırıp hastalıklarının gidişatını ve tedavi takibini görme fırsatına sahip olacaklar, SOFIA sayesinde ileride hastalığın tekrarlama veya metastaz yapma ihtimallerini erken öğrenebilecek ve önlem alabilecekler.
SOFIA ile erkek hastaların da korkmadan meme taramalarını yaptırmaları artık mümkün oldu.
Doktorunuzdan meme taramanız için SOFIA cihazını talep edebilirsiniz.
Unutmayın ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR!