Sigaranın Türkiye’deki yıllık ölüm raporu

3 (158) Her yıl yaklaşık 5 milyon kişi sigara ve tütün kullanımına bağlı hastalıklar nedeniyle ölüyor

Konya Nakıboğlu Hastanesi Başhekimi Dr. Kutsi Öncü, her yıl yaklaşık 5 milyon kişinin, sigara ve tütün kullanımına bağlı hastalıklar nedeniyle hayatını kaybettiğinin bildirdi. Öncü, sigara ve tütün kullanımının önlenebilir ölüm nedenlerinin başında geldiğini söyledi.
Konya’da sağlık alanında uzman kişiler, lise öğrencilerine yönelik sigaranın zararları konulu bir konferans düzenledi. Özel Büyükkoyuncu Fen ve Anadolu Lisesi’nde düzenlenen programa yaklaşık 250 öğrenci kaldı.

Nakıboğlu Hastanesi Başhekimi Dr. Kutsi Öncü, sigara ve tütün kullanımının önlenebilir ölüm nedenlerinin başında geldiğini söyledi. Her yıl yaklaşık 5 milyon kişinin sigara ve tütün kullanımına bağlı hastalıklar nedeniyle hayatını kaybettiğini kaydeden Kutsi Öncü, "Sigara kullanımı önemli bir halk sağlığı sorunu olarak karşımıza çıkıyor. Sigara çeşitli fiziksel, sosyal ve ekonomik olumsuz sonuçlara yol açan ciddi bir bağımlılıktır." dedi.

Yeşilay Derneği Başkanı Sabri Pişkin de dinleyicilerin çoğunluğunu oluşturan öğrencilere hitap eden bir konuşma yaptı. Sigaraya başlama yaşının gün geçtikçe düştüğünü hatırlatan Sabri Pişkin, "Bu zararlı alışkanlığa başlama nedenlerinin en başında arkadaş çevresi geliyor. Sigara, kesinlikle bir kendini ispat aracı değil. Çağdaş toplumlarda sigara içen bireylerin toplumdan dışlanmaya başlandığı bir gerçektir. Avrupa’da sigara içenler hasta olarak görülüyor. Gençler, yanlış bir tercihte bulunarak hayıtınızı karartmayınkaynak