Kıtalar kansere karşı İstanbul’da buluşuyor

apocp.widec Dünya çapında önemli kanser önleme organizasyonlarından APOCP’nin (Asya Pasifik Kanser Önleme Organizasyonu) iki yılda bir düzenlediği uluslararası kongre, bu yıl Türkiye’de yapılacak.

İSTANBUL – 5. APOCP Kongresi (Asian Pacific Organization for Cancer Prevention – Asya Pasifik Kanser Önleme Organizasyonu), 3–7 Nisan tarihlerindeki Ulusal Kanser Haftası’nda, İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak.
Tüm kanser olgularının yüzde 60’tan fazlasının görüldüğü Asya Pasifik bölgesindeki kanser vakalarını kontrol altına alabilmek amacıyla gerçekleştirilen kongre Cumhurbaşkanı Abdullah Gül himayesinde düzenlenecek. Kongrenin açılışına, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın katılması bekleniyor. Kongreye Kral Hüseyin Kanser Vakfı (KHCF) Başkanı Ürdün Prensesi Ghida Talal ile Kral Hüseyin Kanser Vakfı Direktörü Ürdün Prensesi Dina Mired de katılacak.

Kongrede, katılımcı ülkelerin ulusal kanser programları görüşülecek. Hasta ve hasta yakınlarının katılacağı ve sorularının yanıtlanacağı yarım günlük özel bir seans gerçekleştirilecek. Kongreyi,      

                                                Türkiye’nin yanı sıra Amerika, Fransa, Avustralya, İngiltere, Kanada, Japonya, Kore gibi ülkelerden kanser konusunda çalışmalarda bulunan yaklaşık 3 bin sağlık çalışanı izleyecek.
                                               ÇOCUKLAR KANSERİ RESİMLE ANLATIYOR
                                               Amerika’da pediatrik hematoloji ve onkoloji hastası çocukların resimlerini bir araya getiren Tracy’s Kids projesi de Türkiye’de ilk kez APOCP Kongresi kapsamında sergilenecek. Sağlık Bakanlığının 

                                               ilköğretim öğrencileri arasında düzenlediği ”Kanserden Korunabiliriz” konulu resim yarışmasında dereceye giren ve sergilenmeye layık görülen çalışmalar da kongre boyunca görülebilecek.

KANSER. LOGO.standard

Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Dairesi Başkanı ve aynı zamanda APOCP Dünya Başkanı Prof. Dr. Murat Tuncer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ”Bu yıl Türkiye’de kanser konusunda bilgilendirme çalışmalarını hızlandırdık. Kongreyle tüm dünya ülkelerini ‘kanser’ başlığı altında İstanbul’da birleştirmeyi amaçlıyoruz. Bu organizasyon ülkemizde kanser farkındalığının artırmasına destek olacaktır” dedi.
Şu anda Türkiye’de 150 bin kanserli hasta bulunduğunu belirten Tuncer, kanserin önlenebilir bir hastalık olduğunu, sigara kullanmama, sağlıklı beslenme, fiziksel aktiviteyi artırma ve düzenli kontrollerle kanserden korunmanın mümkün olabileceğini bildirdi.kaynak