Keten tohumu kanser gelişimini önlüyor

ketentohumutf1 Yapılan çalışmalar, keten tohumunun bazı kanser türlerinin büyümesini önlediğini gösteriyor…

İZMİR – Ege Üniversitesi (EÜ) İzmir Atatürk Sağlık Yüksek Okulu tarafından düzenlenen “Uluslararası Gıda, Beslenme ve Kanser Sempozyumu”nda, “Keten Tohumunun Anti-Karsinojenik Etkisi” konulu bildiri sunan EÜ İzmir Atatürk Sağlık Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nazan Tuna Oran, “yapılan çalışmalar, keten tohumunun kolon, prostat, meme kanseri gibi bazı kanser türlerinin risklerini azaltma yönünde koruyucu bir yararının olduğunu gösterdi” şeklinde konuştu.

Tüm kanserlerin yüzde 30-40’ının sadece diyet ve yaşam tarzına dikkat edilerek önlenebileceğini belirten Oran, beslenme rejiminin kurallara uygun sürdürülmesi halinde meme ve prostat kanserlerinin gelişiminde en az yüzde 60-70, akciğer kanserinde yüzde 40-50’lik oranlarda azalma söz konusu olabildiğini açıkladı.
Oran, şöyle konuştu:
“Bu kapsamda keten tohumu, lignan, lif ve Omega-3 yağ asitleri yönünden oldukça zengindir. Omega-3’ün kanın pıhtılaşmasını önleme, ödemi azaltma gibi pek çok yararı bulunmaktadır. Bununla birlikte yapılan çalışmalar, keten tohumunun bazı kanser türlerinin büyümesini önlediğini göstermiştir. Keten tohumunun kişiyi hayatı boyunca bazı kanser türlerinden koruması ve tedavisi konusunda bir rolünün olduğuna ilişkin araştırmalar devam etmektedir.”