Kanserli çocuklar için Aile Evi

ocukhmediumCerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde kanser hastası çocukların ailelerinin konaklaması için 14 odalı ‘Aile Evi’nin temeli atıldı

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde zorlu ve uzun bir tedavi sürecinden geçen kanser hastası çocukların ailelerinin konaklaması için 14 odalı ‘Aile Evi’nin temeli atıldı.

Projenin tamamlanması için yardımseverlere seslenen KAÇUV Başkanı Prof. Dr. İnci Yıldız, ‘Aileler parçalanmasın, çocuklar sevgisiz kalmasın’ diyor.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Kliniği Hematoloji Onkoloji Servisi’nde çocukları tedavi gören aileler için özel bir ev kuruluyor.

Akşam’ın haberine göre, hastanenin yan sokağında bulunan bir bina satın alınarak gerçekleştirilen projeyle, hem çocukların tedavilerinin aksamaması hem de ailelerin birbirinden kopmadan yaşayabilmeleri hedefleniyor. Hasta çocukların aileleri ve doktorların bir araya gelmesiyle kurulan Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) Başkanı Prof. Dr. İnci Yıldız, 14 odalı ‘Aile Evi’ ile şehir dışından çocuklarının tedavisi için İstanbul’a gelen ailelerin sıkıntılarına çözüm bulacaklarını söyledi.

BANK ÜZERİNDE SABAHLIYORLAR

Çocukların tedavilerinin en az birkaç ay sürdüğünü belirten Prof. Yıldız, ‘Bırakın şehir dışından Anadolu Yakası’ndan bile geldiği halde bank üzerlerinde, kalorifer yanlarında sabahlayan babalar var. Anne burada çocuğuyla ilgilenirken, baba ve diğer kardeşler ortada kalıyor. Çocukların bazen tedavilerine ara veriliyor. Birkaç günlüğüne gidecek yer bulamıyorlar, orada kalabilirler. En azından bu 14 odalı ev ile ailelerin parçalanmasının önüne geçebiliriz’ diye konuştu.

"PROJE BİTMEDEN EMEKLİ SAYILMAM"

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde 25 yıldır kanserli çocukların tedavileriyle uğraşan ve artık emekliye ayrılan Prof. Dr. İnci Yıldız, hastanedeki görevini meslektaşı Prof. Dr. Hilmi Apak’a devretti. KAÇUV’da çocuklar ve aileler için çalışmaya devam edeceğini anlatan Yıldız, ‘Aile Evi’ projesi hayata geçmeden gerçek anlamda kendisini emekli hissedemeyeceğini ifade etti.

EKSİKLER SAY SAY BİTMİYOR

Şu an sadece binanın dış cephesinin bittiğini söyleyen Prof. Yıldız, KAÇUV’un bağışlarla ayakta durduğuna dikkat çekerek, ‘Çöp kovasından yorgana, yatağa kadar birçok eksiğimiz var. Jeneratör, seramik, ısınma sistemi, banyo malzemeleri gibi birçok ihtiyacımızın hiçbiri şu anda yok. Ama insanımız duyarlıdır, yardım göreceğimize inanıyorum’ diye konuştu.

SERVİSTE DE SORUNLAR VAR

‘Aile Evi’ni bu yıl içinde bitirmeyi planladıklarını belirten Prof. Dr. Hilmi Apak da, serviste oyun odasının bulunduğunu belirterek, ‘Daha geniş bir poliklinikte hizmet vermeyi planlıyoruz ancak sadece bina koşullarının iyileşmesi değil personel eksikliğinin de giderilmesi gerekiyor’ dedi.kaynak