Kanserli hücreyi ortadan kaldıran gen bulundu

BrainTumorOverview_01 İngiliz uzmanlar, kanserli hücreleri ortadan kaldıran bir gen keşfetti.

Bulunan bu anahtar gen sayesinde tümör hücreleriyle mücadele edebilen ya da onları tamamen yok eden kan hücrelerinin üretimini tetikleniyor. Böylece kandaki kök hücreleri harekete geçiyor, hastalıklarla mücadele eden bağışıklık hücrelerine dönüşüyor.
Çalışmanın yürütüldüğü Londra’daki Imperial Üniversitesi’nden araştırmacı Hugh Brady, “Doğal bağışıklık hücreleri, akyuvarların Sindrella’sı gibidir. Onlar hakkında aslında az şey biliyoruz ama nereden geldiklerini bilmiyoruz” diye anlatıyor. Dr. Brady ve ekibi, çocuk lösemisi üzerinde çalışırken tesadüfen keşfettikleri bu gen hakkında daha fazla bilgi sahibi olurlarsa kanser tedavisinde de önemli bir yol kat edilebileceklerini söylüyor.
Diyabet ve MS’e de çare
Kanser tedavisinde yeni bir umut olan bu çalışmanın, ayrıca bağışıklık sisteminde de önemli rol oynayabileceği, diyabet, MS gibi hastalıklara çare bulmada katkı sağlayacağı düşünülüyor. Araştırmacılar şimdi kanser hastalarında doğal bağışıklık hücresi sayısını artırabilecek bir ilaç üzerinde çalışmaya başladı. Eğer çalışmalar sonuç verirse böyle bir ilacın, özellikle meme, bağırsak, akciğer ve kan kanserlerine karşı güçlü sonuç verebileceğine inanılıyor. (The Daily Mail)kaynak