Kansere karşı bir umut koşusu

Close-up Of A Doctor Examining You Kanada’nın Ankara Büyükelçisi Marc Bailey ve Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Başkanı Tezer Kutluk, Terry Foş Umut Koşusu’nun vatandaşı biliçlendirmek olduğunu söyledi.

1977 yılında kansere yakalanarak sağ bacağı kesilen ve takılan protez bacakla kanser araştırmaları için para toplamaya karar vererek 143 gün boyunca Kanada’yı koşan Terry Fox, tüm dünyada kansere karşı mücadelenin simgesi oldu. Terry’nin ölümünden sonra başta Kanada olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinde umut koşuları düzenleniyor.
İlk koşu pazar günü
Umut koşusu 1994 yılından itibaren Kanada Büyükelçiliği himayesinde, Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği tarafından Türkiye’de de düzenleniyor. Bu yılki koşuların ilki 4 Ekim Pazar günü ODTÜ’de gerçekleşecek. İkinci koşu ise 11 Ekim’de İstanbul’da İTÜ Maslak Ayazağa Yerleşkesi’nde yapılacak.
1 Milyar Dolar fon toplandı
Bu yıl kendisi de koşulara katılacak olan Büyükelçi Marc Bailey, koşunun, halkı kansere karşı bilinçlendirmek ve kanser araştırmalarında kullanmak üzere fon sağlamak amacıyla yapıldığını ifade etti. Bailey, sadece Ottawa’da bir günde 10 etkinliğin gerçekleştiğini vurguladı. Terry Fox’un, Kanada’da kanser araştırmalarında bir dönüm noktası olduğunun altını çizen büyükelçi, koşunun dünyanın en kapsamlı bağış kampanyası olduğunu ve şimdiye kadar 1 Milyar Dolar’a yakın paranın toplandığını söyledi.kaynak