Kanser Evlilikleri de Vuruyor

a1d70889-c1fc-4b6e-9d28-0d091819e2e7-444x333Bilimadamları, 5 yıllık zaman diliminde gözetim altında tutulan 515 hastanın boşanma oranlarını inceledi… İşte sonuçlar…

Çağın hastalığı olarak tanımlanan kanser, insan yaşamı gibi evlilikleri de ciddi risk altına sokuyor.
İtalyan Corriere della Sera gazetesinde çıkan habere göre, Amerikalı bilimadamları, 2001-2006 yılları arasındaki 5 yıllık zaman diliminde gözetim altında tutulan 515 beyin tümörlü hastanın boşanma oranlarını inceledi.
Kadınların Hastalanması Daha Ciddi Risk Unsuru
Çiftlerden birinin kansere yakalanması durumunda boşanma ya da ayrılıkla sonuçlanan evlilik oranının yaklaşık yüzde 12 olduğunu kaydeden bilim adamları, özellikle kadınların hastalanmasının evliliğin geleceği açısından çok daha ciddi bir risk unsuru olduğunu gözlemledi.
Evli çiftlerde erkeklerin kansere yakalanması halinde boşanma oranının sadece yüzde 3 olduğunu belirleyen araştırmacılar, kadının hastalanması durumunda ise bu oranın 7 kat artarak yüzde 21’e yükseldiğini tespit etti.
Ayrılık Tedavi Sürecini de Olumsuz Etkiliyor
Genç çiftlerin bu zorlu durumun üstesinden gelirken birlikteliklerini koruyabilme oranının, uzun zamandır evli olan, daha olgun çiftlere nazaran çok daha az olduğunu vurgulayan bilim adamları, ayrılığın hastayı ve tedavi sürecini olumsuz etkilediğine dikkati çekti.
Uzmanlar, bu tür bir durumla karşı karşıya kalan çiftlere psikolojik destek almalarını ve birbirleriyle korkuları, beklentileri ve gereksinimleri konularında konuşmalarını önerdi.kaynak