Kalpteki tümör ameliyatla alındı

11566239 Sivas’ta yaşayan ve ileri düzeyde kanser hastası olan 57 yaşındaki Necaattin Biçer, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde 3 servisin ortaklaşa yaptığı ameliyat sonrasında sağlığına kavuştu.

Çiftçilikle uğraşan Necaattin Biçer, idrarından kan geldiği şikayetiyle CÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’ne başvurdu. Üroloji servisine yönledirilen Biçer’in burada yapılan tetkikler sonrasında ilerlemiş düzeyde kanser hastası olduğu tespit edildi. Böbrek ve kalp atar damarlarına kadar saran kötü huylu tümörün temizlenmesi için hastanın ameliyat edilmesine karar verildi. Kalp Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Öcal Berkan ile bölüm doktorları Nurkay Katrancıoğlu ve Ersoy Karaca, Üroloji doktorlarından Prof. Dr. Yener Gültekin, Semih Ayan ve Yrd. Doç. Dr. Esat Korgalı ile Genel Cerrah Prof. Dr. Ayhan Koyuncu’nun katıldığı ameliyatta, hastanın karnı ve göğsü açılarak tümörlü organlar tamamen temizlendi. Toplar damarların içine kadar yerleşen tümör ise alındı. Bozulan damarlar tamir edildikten sonra hastanın dışarıya çıkarılan organları yerine yerleştirilerek karın kapatıldı.
Durumu iyi
Yaklaşık 5 saat süren ameliyatın ardından hasta, yoğun bakım servisine kaldırıldı. Hastanın genel sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Bu tür hastalığa az rastlandığını ve riskli bir ameliyat olduğunu belirten Kalp Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Öcal Berkan, “Bugüne kadar benzer hastalar Ankara başta olmak üzere büyük şehirlere sevk ediliyordu. İleri düzeyde kanser olduğunu hastanemizde öğrenen hastamızı kalp damar, üroloji ve genel cerrahi servisi doktorlarının katıldığı ortak bir ameliyatla sağlığına kavuşturduk” dedi.
Hastanaye gelinceye kadar kanser hastası olduğunu bilmediğini belirten Necaattin Biçer de ameliyatı gerçekleştiren doktorlara teşekkür etti.kaynak