Kadınlara ücretsiz sağlık taraması

siroz İBB tarafından 2004 yılından bu yana 784 bin 993 kadına ücretsiz sağlık taraması yapıldığı bildirildi.

İBB’den yapılan yazılı açıklamada, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürlüğünce, 2004’te hayata geçirilen ”Kadın ve Aile Sağlığı Merkezleri”nde, kadınlara ücretsiz hizmet verildiği belirtildi.
Kentin çeşitli yerlerindeki 34 merkezde 2004 yılından bu yana devam eden sağlık taramalarından toplam 784 bin 993 kadının yararlandığı kaydedilen açıklamada, taramalardan geçirilen 2 bin 262’sine ”meme ve rahim ağzı kanseri” ön tanısı konularak tedavilerine başlanmasının sağlandığı ifade edildi.
Açıklamada, kanser ön tanısı konan kadınlardan 1.074’ünde meme kanserine, 1.188’inde ise rahim ağzı kanseri bulgusuna rastlandığı belirtilerek, kanser ön tanısı konulan kadınların tam teşekküllü devlet hastanelerine sevk edildiği, hastane sevkleri yapılan maddi durumu yetersiz hastaların masraflarının belediye tarafından karşılandığını kaydedildi.
Dijital Mamografi, Meme Ultrasonografisi ve Dexa cihazı ile ileri kemik yoğunluğu ölçümlerinin yapıldığı 5 görüntüleme merkezinin de kadınların hizmetinde olduğu dile getirilen açıklamada, belediyenin hizmetlerinden yararlanmak isteyenlerin ”Alo 153”ü aramalarının yeterli olacağı bildirildi.kaynak