Kadınlar meme kanserini yeterince tanımıyor

memekanseri Erken tanı sayesinde tedavi edilebilir hastalıklar grubuna giren meme kanseri, tüm gelişmelere rağmen hala en çok korkulan hastalıkların başında geliyor.

İSTANBUL – Yapılan yayınlara ve eğitim çalışmalarına rağmen yeterince tanınmayan meme kanseri, kadınların en çok korktuğu hastalıklardan biri.

Başta meme kanseri olmak üzere, meme hastalıkları hakkında toplumu bilinçlendirmek, tanı ve tedavi yöntemlerine dikkat çekmek ve meme kanserinde farkındalık yaratmak amacıyla her yıl düzenlenen meme hastalıkları kongresi bu yıl İzmir’de gerçekleştirilecek.
Ulusal Meme Hastalıkları Dernekleri Federasyonu (UMF) adına, İzmir ve Aydın Meme Hastalıkları Dernekleri birlikte düzenlenen X. Ulusal Meme Hastalıkları Kongresi, 30 Eylül-4 Ekim 2009 tarihlerinde yapılacak.
KADINLARIN ERKEN TANI VE TEDAVİYE ERİŞİMİ
Ulusal Meme Hastalıkları Federasyonu, ülkemizde kurulmuş olan tüm meme hastalıkları derneklerini bünyesine katarak çok sayıda ulusal projeyi sürdürmekte. Bu projelerin amacı; Türkiye’de meme sağlığı ile uğraşan bilim adamlarının bilgi ve becerini en üst düzeye çıkarmak, kadınlarımızın erken tanı ve etkin tedaviye ulaşmalarına katkıda bulunmak.

Kongre bilimsel programı, meme sağlığı ve hastalıkları ile ilgilenen bilim toplumunu hedef alacak şekilde, temel ve klinik araştırmaların sonuçlarının araştırıcılar ve katılımcılarla tartışılacağı, yeni çalışma alanlarının açılmasına zemin hazırlamaya yönelik olarak hazırlandı.
Eğitsel yönü ağırlıkta olacak konferans ve panellerin yanı sıra, ulusal kongrelerin ana gündemini oluşturması gerektiğine inanılan ulusal sorunlar, eğitim programı sırasında edinilecek ve aktarılacak yeni bilgi ve bakış açıları ile yeniden tartışılacak.
ÖNEMLİ KONU BAŞLIKLARI ELE ALINACAK
Alanında uzman Türk ve yabancı hekimlerin katılacağı, meme hastalıkları ve kanserine dair yeni tedavi yöntemlerinin yer alacağı kongrede; Türkiye’de Meme Kanseri, Meme Hedefe Yönelik Tedavilerdeki Gelişmeler, Meme Kanseri Tedavisinde Geri Ödemedeki Problemler ve Çözümler, Memede Kitlesi Olan Hastayla İletişim Becerileri,  Onkoplastik Meme Cerrahisi ve Meme Rekonstrüksiyonu, Ultrasonograsinde Yeni Gelişmeler, Fertilite ve Meme Kanseri, Meme Kanseri Tedavisinde Üç Boyutlu Konformal Radyoterapi, Metastatik Meme Kanseri, Film Mamografi – Dijital Mamografi? Avantaj ve Sınırlılıklar”  gibi başlıca konular bilimsel programda yer alacaktır.kaynak