İngiltere’de kanser neden artıyor?

36755 alkol Alkol ve sigara nedeniyle İngiltere’de kanser vakaları artıyor

İngiltere Kanser Araştırma Vakfı tarafından yapılan bir araştırma ülkede alkol kullanımının 1950 yılından bu yana ikiye katlandığını ortaya koydu.
Alkol kullanımının insan sağlığı açısından büyük risk taşıdığına dikkat çeken Kanser Araştırrma Vakfı, alkol nedeniyle dudak, ağız, dil ve boğaz kanserine yakalananların sayısında yüzde 26 oranında artış olduğunu vurguladı. Raporda ayrıca İngiltere’de her yıl bin 800 kişinin alkol nedeniyle kanserden hayatını kaybettiğine dikkat çekildi.
Alkolün ayrıca rahim boynu kanserine yol açmada da önemli etkisinin olduğu belirtilen raporda, sigaranın tehlikeli yanına da dikkat çekilerek, şu ifadelere yer verildi: "Ağız kanserine yakalananların yüzde 75’i sigara ve alkol içmelerinden kaynaklanıyor. Tütün ağız kanseri için çok büyük bir risk. Bu durumda insanların sigarayı bırakmaları için onları cesaretlendirmemiz çok önemli. Alkol ve sigara kullanımı İngiltere’de sürekli artıyor ve bunları tüketimi artıkça bu hastalıklara yol açan tehkile oranı da artıyor."
Raporda ağız kanserinin belirtileri ise ülser, ağız ve dudaklarda kırmızı ya da beyaz beneklerin oluşması ve kulaklarda ağrı hissedilmesi olarak sıralandı.
Kanser Vakfı’nın ulaştığı sonuçlarla ilgili değerlendirmede bulunan Prof. Dr Ian Gilmore, "Bu sonuçlar gösterdiki alkol ve sigara gibi maddeler sadece yaşlı insanlar değil her yaştan insanlar için risk taşıyor. İnsanlar bunu bir kez daha düşünmeli." dedi.kaynak