Güneş kanserden koruyor

pnPwPvSy9Pr Bugüne kadar cilt kanserine yol açtığı söylenen güneşlenmenin aynı zamanda kanserle savaşta en büyük yardımcı olduğu belirlendi.

Yapılan iki yeni araştırmada, güneşten korunmanın gerekli olduğunu söyleyen uzmanlar, güneşte yeterince kalmanın sağlığa faydalı olduğunu söylediler. Leeds Üniversitesi ve Amerikan Ulusal Sağlık Enstitüsü tarafından yapılan araştırmaya göre , güneş ışınlarının cilde temasıyla üretilen D vitamini cilt ve bağırsak kanserine yakalanan hastaların yaşamlarını kurtarabiliyor.
Güneşlenmenin cilt kanserine yol açabileceği birçok bilimsel araştırma tarafından kanıtlanmasına rağmen, bilim adamları geçtiğimiz günlerde yayınlanan iki yeni araştırmada güneşin kanser hastalarının hayatta kalmasına yardımcı olabileceğini ortaya koydu. İşte iki araştırmanın sonuçları:
Yüksek oranda D vitamininin cilt kanserinin en ölümcül türü olan melanoma’ya yakalanan hastalara koruma sağladığı kaydediliyor. Çalışmaya katılan gönüllülerden vücutlarında en yüksek D vitamini bulunanlarda tedavinin ardından hastalığın yeniden nüksetmesi riskinin yüzde 30 azaldığı belirlendi.
9 yıl boyunca bağırsak kanserine yakalanan hastaların yaşam biçimlerini takip eden araştırmacılar, araştırma sonunda vücutlarındaki D vitamini oranı en yüksek olanların, diğer katılımcılara oranla bu hastalıktan ölüm riskinin çok daha düşük olduğu tespit edildi.kaynak