Dünyaca ünlü kanser uzmanları buluşuyor

kanser  STANBUL (İHA) – Yeditepe Üniversitesi Hastanesi ve Tekses Üniversitesi MD Anderson Kanser Merkezi’nin ortaklaşa düzenlediği Birleşik Onkoloji Sempozyumu İstanbul’da yapılacak. Dünyaca ünlü uzmanların buluşacağı sempozyum ile ilgili olarak konuşan Yeditepe Üniversitesi Genetik Tanı Merkezi Sorumlusu Doç. Dr. Mustafa Özen,"Öncelikle akciğer, prostat ve meme kanserlerindeki yenilikler tartışılacağı sempozyumda kanser konusundaki son gelişmelerin paylaşılmasını amaçlıyoruz" dedi.
Yeditepe Üniversitesi Hastanesi ve Tekses Üniversitesi MD Anderson Kanser Merkezi’nin ortaklaşa düzenlediği "Birleşik Onkoloji Sempozyumu"nda dünyaca ünlü hekimler kanser konusundaki son gelişmeleri anlatacak. Yeditepe Üniversitesi Genetik Tanı Merkezi Sorumlusu Doç. Dr. Mustafa Özen, sempozyuma dünyanın değişik ülkelerinden uzmanların katılacağını belirterek "Kanser en sık görülen ve en ağır seyreden hastalıklardan birisidir. Özellikle gelişmiş toplumlarda ölümlerin yüzde 20’den fazlasından sorumludur.
Global olarak bugün yaklaşık 25 milyon kanserli vardır. Dünyada her yıl 11 milyon kişi kansere yakalanmaktadır. 2020 yılında bu rakam her yıl için 16 milyona ulaşacaktır. Bunlarında üçte ikisi gelişmekte olan ülkelerde olacaktır. Her yıl 7 milyon kişi ise kanserden ölmektedir. 2020 yılında kadar bu rakam yılda 10 milyonu geçecektir. Dünyada her yıl 160 bin çocuk kansere yakalanmaktadır. Bunların 90 bini ölmektedir. Türkiye’de ise her yıl 150 bin kişi kansere yakalanmaktadır. Bu sempozyumda öncelikle akciğer, prostat ve meme kanserlerindeki yenilikler tartışılacak. Örneğin akciğer kanserinin gen tedavisindeki yeni gelişmeleri bu konunun dünyadaki ilk klinik çalışmalarını yapan Prof. Dr. Jack Rota tarafından sunulacak. Sadece yeni gelişmelerin takibinde değil aynı zamanda uluslararası işbirliklerinin nasıl geliştirileceği ve kanseri yenme anlamında bölgemizdeki hastaların dünyadaki en gelişmiş imkanlarla tanı ve tedavilerine olanak sağlanması için hekimler ve kurumlar olarak nasıl işbirliği kurulabileceği özel bir oturumda tartışılacak. Bu oturuma ABD ve Avrupa’dan Kanser Merkezlerinin yöneticilerinin yanı sıra TÜBİTAK, Sağlık Bakanlığı ve YÖK den temsilciler katılacak.
Sempozyum sadece Türk tıbbının değil Avrupa, Orta Asya ve Ortadoğu’yu içine alacak bir bölgeye hitap edecek. Katılımcılar arasında İspanya, İtalya, Almanya, Irak, Türkmenistan, Tacikistan ve Azerbaycan’dan uzmanlar bulunacak" dedi
26 Mart Perşembe günü Yeditepe Üniversitesi’nde yapılacak olan sempozyumun büyük ilgi görmesi bekleniliyor.