Dikkat! 10 kat daha zararlı…

cep_yasak.hmediumUzakdoğu’dan gelen 100 ile 250 liraya satılan çakma telefonlar yok satıyor.

Ancak uzmanlar “Bu cihazlar orijinallerine göre 10 kat daha fazla radyasyon yayıyor. Kanser riskini artırıyor” dedi…
Çin’den ithal edilen çakma İphone, iPad, iPod, Black Berry, Tablet PC ve 3G’li akıllı cihaz ar peynir ekmek gibi satılıyor. Vatandaşlar değeri bin- 2 bin 500 lira arasında olan cihazları almak yerine 100 ile 250 liralık sahtelerini tercih ediyor.
Sağlığımızla oynuyorlar
Ancak uzmanlar özellikle Çin’den gelen bu cihazların kullanılmamasını öneriyor. Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selim Şeker, söz konusu cihazların sağ lık yö nün den cid di risk faktörü oluşturduğunu kaydetti. Radyasyon seviyelerinin çok yüksek olduğunu anlatan Şeker, “Orijinal le rin den en az 10 kat da ha fazla radyasyon yayıyorlar” dedi. Şeker, özellikle 3G’li telefonların birçok hastalığa davetiye çıkardığını söyledi. Şeker sözlerine şöyle devam etti:
Bu cihazlar kısa vadede baş ağrısı ve mide bulantısı, uzun vadede ise beyin tümörü, kanser, tükürük bezi tümörü, alzheimer, lenfoma kanseri, cilt kanseri, astım, alerji, yüksek tansiyon, sperm sayısını azaltma gibi akla gelebilecek her türlü hastalıklara neden oluyor.” Şeker ucuza telefon alırken sağlığınızdan olmayın uyarısı yapıyor. kaynak