Cilt kanseri vakalarında artış yaşanıyor

Avrupa içerisinde yapılan bir araştırmaya göre, Hollanda’da cilt kanseri nedeniyle hayatını kaybeden hastaların sayısı, diğer Avrupa ülkelerine göre daha yüksek. 

AB İstatistik Kurumu Eurostat tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Hollanda’da her yıl 100 bin kişiden 3,6 kişisi cilt kanserinden hayatını kaybediyor. Bu rakam diğer Avrupa ülkelerine göre oldukça yüksek bir rakam.

Her yıl Slovenya’da her 100 bin kişiden 4,1’i, Almanya ve Lüksemburg’da 2,1’i, Fransa’da 2’si ve İspanya’da ise 1,5’i cilt kanserinden hayatını kaybediyor.

Cilt kanseri nedeniyle ölen kişi sayısı özellikle son yıllarda hem Hollanda’da hem de komşu ülkelerde hızlı artış gösteriyor. BU alanda en hızlı artış İrlanda ve Slovenya’da yaşanıyor.

Hollanda’daki kanserli hastaların durumu:

Avrupa ülkeleri arasında bakıldığında Hollanda’daki kanser hastalarının ve kanser tedavisinin diğer ülkelere göre kötü sonuçlar verdiği belirtiliyor. KWF Kanserle Mücadele kurumu verilerine göre özellikle bayanlar arasında Hollanda’daki kanserli hasta sayısı diğer ülkelere göre liste başında yer alıyor.Kaynak