Cep’ler yüksek kanser riski taşıyor, önlem şart

huy ABD’deki önde gelen bir kanser enstitüsünün başkanı, binlerce personeline, cep telefonlarının sağlık açısından yüksek risk taşıdığını belirten bir yazı gönderdi.

ANKARA – Pittsburgh Üniversitesi Kanser Enstitüsü Başkanı Ronald Herberman, kullanıcıların, cep telefonunun riskleri konusundaki bilimsel araştırma sonuçlarını beklemeden hemen önlem almaları gerektiğini bildirdi.

Herberman, çocukların cep telefonlarını sadece acil durumlarda kullanmaları, yetişkinlerin de telefonu kafalarından uzak tutmaya çalışmaları gerektiğini söyledi.
Uyarısını, yayınlanmamış ön bulgulara dayanarak yaptığını belirten Herberman, “Kesin bir araştırmanın çıkmasını beklememeliyiz. Daha sonra üzülmektense güvenli olanı tercih etmeliyiz” dedi.
Herberman, enstitüdeki 3 bin kişilik personele yönelik tavsiye yazısında, beyinleri hala gelişmekte olduğu için özellikle çocukların telefonlara karşı korunması gerektiğini vurguladı.
Daha önce yapılan bazı araştırmalarda cep telefonunun sağlığa zararı olmadığı belirtilmiş, bazılarında ise uzun dönemde beyin tümörü riski olabileceği belirtilmişti. Cep telefonlarının zararı olup olmadığı konusunda hala araştırmalar yapılıyor.