Bel kalınlığı kadında kanser riskini artırıyor

3 (129) İngiltere’de yapılan araştırma, bel çevresi kalın olan kadınlarda kanser riskinin daha yüksek olduğunu ortaya koydu.

ANKARA – İngiliz basınında çıkan haberlere göre, yapılan araştırmada, ülkedeki kadınların yüzde 44’ünün kalın bele sahip olduğu, bu sebeple kanser ve diğer hastalıklara yakalanma riskini daha fazla taşıdıkları, erkeklerde ise kalın bel oranının yüzde 32 olduğu ifade edildi.

Uzmanlar, sağlık açısından bel çevresinin kadınlarda 80, erkeklerde ise 94 santimetreden az olması gerektiğini, fazla kilonun kanser riskini genel olarak artırdığını, kalın belin ise özellikle bağırsak, pankreas, meme ve rahim kanserine yakalanma ihtimalini yükselttiğini belirtti. Kalın belin, 2. tip şeker ve kalp hastalıklarının habercisi olduğu, daha önce yapılan araştırmalarda ortaya konmuştu.

İNGİLİZ KADINLAR DAHA FAZLA YAĞLANIYOR
Dünya Kanser Araştırma Fonundan Dr. Rachel Thompson, genellikle erkeklerin bel çevresinde yağ toplandığının düşünüldüğünü ancak son araştırmada İngiltere’de kadınların erkeklerden daha fazla kalın bele sahip olduklarının anlaşıldığını söyledi. kaynak