Batman’da kadınlar kanser taramasından geçecek.

3 (21) Batman İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi 50 bin 681 kadının meme ve rahim ağzı kanseri taramasından geçirecek.

Batman’da 50 bin 681 kadının meme ve rahim ağzı kanseri taramasından geçirileceği bildirildi.

Batman İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi (KETEM) Sorumlusu Dr. Leyla Tanrıseven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 aydır hizmet sunmalarına rağmen çok sayıda kadına ulaştıkların söyledi.

Meme ve rahim ağzı kanseri ile ilgili çalışma yürüttüklerini aktaran Tanrıseven, meme polikliniğine başvuran 668 kadında meme, jinekoloji polikliniğine başvuran 592 kadını da rahim ağzı kanseri taramasından geçirdiklerini bildirdi.

Batman’da 30-65 yaş arası 41 bin 600 kadını meme, 50-60 yaş arasındaki 9 bin 81 kadını da rahim ağzı kanseri taramasından geçirmeyi hedeflediklerini ifade eden Tanrıseven, şöyle dedi:

”Toplam 50 bin 681 kadını meme ve rahim ağzı kanseri taramasından geçireceğiz. Bu kadınlara kanser konusunda da bilgi vereceğiz. Şu ana kadar meme kanseri taramasından geçenlerin hiçbirinde kansere rastlanmadı. Rahim ağzı kanseri taramalarında ise 4 rahim ağzı kanserini erken tespit ettik. Bunlara uygulanan küçük müdahale ve tedavilerle kanser olmasının önüne geçtik. Ayrıca 30 kadında da ilerde kanser olma riskini tespit ettik. Batman’da diğer illere göre hasta sayısı fazla. Taramalar ücretsiz yapılıyor. Her kadının muhakkak taramadan geçmesi gerekiyor. Ayrıca kadınlara ve sağlık personeline ilişkin kanser erken teşhisi ile ilgili eğitimler düzenliyoruz.”kaynak