"Annemle Biz Kanseri Yeneriz" Ödüllendirildi

serra-yilmaz Sağlık Gönüllüleri tarafından düzenlenen Sağlıkta Sosyal Sorumluluk Ödülleri 2009 organizasyonunca “Annemle Biz Kanseri Yeneriz” projesi ödül aldı.

Ülkemizde sağlık alanında yapılan sosyal sorumluluk projelerini teşvik etmek ve başarılı çalışmaların örnek olmasını sağlamak amacı ile Sağlık Gönüllüleri tarafından düzenlenen Sağlıkta Sosyal Sorumluluk Ödülleri 2009 organizasyonunca “Annemle Biz Kanseri Yeneriz” projesi ödül almaya layık bulunmuştur.

Düzenlenen Ödül Töreni gecesinde “Annemle Biz Kanseri Yeneriz” projesinin tüm emektarları adına ödülü Novartis Onkoloji Direktörü Philippe Drouet aldı. “Annemle Biz Kanseri Yeneriz” projesi; Meme Kanseri konusuna kadınların dikkatini çekerek erken tanı ve teşhis için yönlendirmek, tanı almış hastaları da tedavileri konusunda cesaretlendirmek amacıyla Meme Hastalıkları Dernekleri Federasyonu, Europa Donna Türkiye, Türk Kadınlar Birliği ve Novartis Onkoloji’nin katkıları ile gerçekleştirilmiştir.

Projenin PR ve Medya (Ulusal-yerel medya ilişkileri ve medya planlama) çalışmalarını Artı Değer Stratejik İletişim Danışmanlığı, creative çalışmalarını PDO/DORAN üstlenmiştir. Proje kapsamında Ekim 2008 – Mart 2009 tarihleri arasında, ülkemizde 17 öğretim görevlisinin görev aldığı, 16 ili kapsayan, 18 halk bilgilendirme toplantısı ile kadınlarımızda meme kanseri, tanısı ve tedavisi konusunda farkındalık yaratılmıştır. Yapılan halka açık ücretsiz bilgilendirme toplantıları sonrasında katılımcılara ücretsiz mamografi kuponu verilmiştir.

Proje süresince; Kocaeli, Çorlu, Bursa, Erzurum, Sivas, Van, Adana, Gaziantep, İzmir, Ankara, İstanbul, Aydin, Manisa, Eskişehir illerine toplantılar yapılmış ve 2500 civarında katilim sağlanmıştır.

Yarişma ve ödüller hakkında daha fazla bilgi için www.saglikgonulluleri.org