Hemoroid sandığın kanser olabilir

Uzun süren kabızlık ve ishal ya da hemoroid olduğu düşünülen rahatsızlık bağırsak kanseri belirtisi olabilir.

bel Uzmanlara göre yapılacak erken müdahaleyle kanser oluşumunu engellemek mümkün.
Sindirim sistemindeki değişiklikleri ciddiye alın. Nitekim uzun süren kabızlık ve ishal ya da hemoroid olduğu düşünülen rahatsızlık bağırsak kanseri belirtisi olabilir. Uzmanlara göre yapılacak erken müdahaleyle kanser oluşumunu engellemek mümkün.
İstanbul Medipol Üniversitesi Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Hasan Taşçı, sindirim sistemi rahatsızlıkları konusunda uyardı. En küçük sindirim sistemi değişikliğini mutlaka ciddiye alınması gerektiğini vurgulayan Taşçı, "Tuvalet alışkanlığındaki değişiklik hastalığın en bariz belirtidir. Uzun süren ishal veya kabızlık bağırsak kanserinin ilk bulgusu olabilir. Bunun yanı sıra dışkıdaki kan da ciddiye alınmalı" dedi.
BELİRTİLER AYNI
Makatta kanama ya da rahatsızlık hemoroid olabileceği gibi, bağırsak kanserinin de aynı belirtileri gösterebileceğini ifade eden Taşçı, hemoroid rahatsızlığıyla gelen bazı hastalara kalın bağırsak kanseri teşhisi konduğunu söyledi. Prof. Taşçı, "Hastalar bunu genelde hemoroid olduğunu düşünüp ciddiye almıyor. Çünkü belirtiler birbirine benziyor. Bu şikayetler bazen 1 yıl gibi uzun sürebiliyor. Bundan sonra yapılacak müdahale gecikmiş bir müdahale olur" ifadesini kullandı.
KANSER OLUŞUMU ÖNLENEBİLİR
Taşçı, erken tanının her zaman hayat kurtardığına dikkat çekerek düzenli Checkup yaptırılmasını önerdi. "Özellikle 40 yaşından sonra herkes endoskopi yaptırıp kalın bağırsağına baktırmalı" diyen Taşçı sözlerine şöyle devam etti: "Kanseri erken dönemde yakaladığımızda gerekli müdahaleyle tedavi edilebiliyor. Kalın bağırsak kanseri için bu yüzde 100 geçerlidir. Henüz bağırsak duvarına taşmamış polip durumda olan kitleyi yakalamak hastayı kanser olmaktan kurtarır. Ancak söz konusu kanser bağırsak duvarına taşmış ve özellikle lenf bezine, karaciğere yayılmışsa tedavi şansı azalıyor. Bundan sonra tıp kanseri yok etmek değil hasta ömrünü uzatmada etkili olacak."
BİTKİSEL İLAÇLARA KANMAYIN
Taşçı, bitkisel adı altında satılan hiçbir ürünün tedavi etme özelliğinin bulunmadığını aktardı. Kabızlık durumunda kullanılan ürünlerin bağırsak mukozasını rahatsız ettiği için hastanın tuvalete çıktığını ifade eden Taşçı, "Bağırsak bu durumda gelen her türlü maddeyi dışarı atmak ister. Çünkü mukozası bozuluyor. Sürekli kullanılmaya devam edildiğinde de bağırsağın iç yüzü zarar görmüş olur ve bu da zaman içinde kansere neden olabilir" şeklinde konuştu.
RAFLARDAKİ TEHLİKE
Prof. Dr. Hasan Taşçı, toplumun doğal beslenmeden giderek uzaklaştığını ve doğal sebze, meyve ve et ürünleri yerine uzun süre raflarda bekletilen gıdaları tercih ettiğini öne sürdü. Söz konusu bu gıdalardaki katkı maddelerinin çoğunun kanserojen madde içerdiğini ve vücut dengesini bozabileceğini sözlerine ekledi. kaynak