Kanser “ölümcül” olmaktan çıkıyor

Kanser hastalıkları üzerine yapılan araştırmalarda büyük devrim yapılmasına bir adım kaldı.

Hollanda’da bulunan Antoni van Leeuwenhoek kanser merkezinin konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kanser tedavilerinde gün geçtikçe daha çok bilgi sahibi olunduğu ve teknolojinin ilerlemesiyle hastalığın 20 yıl içerisinde artık “ölümcül” olmaktan çıkacağı belirtildi.

Son teknolojiyle tümorların içerisinde bulunan engellerin tamamının tespit edilebildiği açıklanıyor. Bu teknoloji ilerde tüm hastalarda düşük ücretlerle daha hızlı uygulanabilinecek. Uygulanan tedavi yöntemiyle hastanın dna profili oluşturularak, kesin olarak hangi ilaçların kullanılacağı belirlenecek.

Günümüzde kanser hastalarının yarısı hastalığı yenip hayatta kalabiliyor. Kanser merkezinin yönetim kurulu üyesi Rene Medema, hastaların standart tedavilere tabi tutuldukları ve bu tedavilerin her hastaya uygun olmadığını belirtti. Büyük kanser hastası gruplarında yapılan tedavi araştırmalarından yola çıkıldığını bildiren Medema, tedavilerin kişiye özel belirlenmesi gerektiğini açıkladı.

Medema, düşündüklerinden daha çok kanser çeşidi olduğunu bildirdi. Kanser tedavilerinde daha etkili ilaçların kullanıldığının altını çizen Medema, Ameliyat tekniklerinin gelişmesiyle doktorların daha dikkatli ve bilinçli ameliyat yaptıklarını vurguladı.

En önemli gelişmelerden birtanesi de immünoterapi olarak gösteriliyor. Bu terapi yönteminde hastaların bağışıklık sistemini güçlendirerek kanserle mücadelede en büyük silah olarak kullanılıyor. Kanser tedavilerinin yüzde yüz sonuç vermelerini henüz sağlayamadıklarını belirten Medema, ‘’yüzde 90 kesin olarak olumlu sonuçlar alıyoruz’’ dedi. Kaynak