Memeder ve Pembe Hanımlar kansere karşı

Meme Sağlığı Derneği (MEMEDER) ile Pembe Hanım Kanser Hastaları ve Yakınlarıyla Dayanışma Derneği, meme ve yumurtalık kanserlerinde farkındalığı artırmak için halka açık konferanslar düzenleyecek.

meme-kanseri.hlarge İSTANBUL – Kadınlarda sık görülen meme ve over (yumurtalık) kanserleri hakkında toplumsal bilinci artırmak ve bu hastalıklarla mücadele edenlere destek vermek için çalışmalar yürüten Meme Sağlığı Derneği (MEMEDER) ve ‘Pembe Hanım’ Kanser Hastaları ve Yakınlarıyla Dayanışma Derneği, Şanlıurfa ve Gaziantep’te halka açık ücretsiz konferanslar düzenleyecek. Anneler Günü kapsamında düzenlenecek olan konferanslarda, uzman hekimler meme ve yumurtalık kanserleri hakkında detaylı bilgilendirme yaparak katılımcıların sorularını yanıtlayacak.

Şanlıurfa Belediyesi Konferans Salonu’nda 8 Mayıs Salı günü düzenlenecek ilk konferansta Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Neslihan Cabioğlu’nun “Meme Sağlığı ve Meme Kanseri”, Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Camuzcuoğlu’nun “Jinekolojik Sağlık ve Over Kanseri” başlıklı sunumlarının ardından MEMEDER Yönetim Kurulu Üyesi Oya Kösemen ile hastalık ve tedavi deneyimleri paylaşılacak. Gaziantep’teki etkinlik ise Konukoğlu Hastanesi Konferans Salonu’nda 9 Mayıs Çarşamba günü yapılacak.

ERKEN TEŞHİS, ŞİFA ORANINI YÜZDE 95’E ÇIKARABİLİYOR
Meme kanseri, kadınlarda yalnızca en sık görülen kanser türü değil, aynı zamanda birçok ülkede kadınlarda kanserden ölümlerin başlıca nedeni. Buna karşın hastalıktan kurtulma oranı, erken teşhis edildiğinde yüzde 95’lere çıkabiliyor. Meme kanserlerinin yüzde 90-95’i, 40 yaşın üzerindeki kadınlarda görülüyor. Her 10 kadından 1’i hayatının herhangi bir döneminde meme kanserine yakalanabiliyor. Meme kitlesi olan her 10 kadından 8’inde lezyon iyi huylu oluyor. Meme kitlesi olan her 10 kadından 9’u tümörü kendisi buluyor. kaynak