Düşük kolesterol kanser yapıyor

Prof. Dr. Bingür Sönmez’den şok açıklama! Düşük kolestrol; Alzheimer, katarakt, 15 yaşındaki kızlarda rahim hastalıkları, erken menopoz ve en önemlisi kansere yol açıyor

 Bugüne kadar doğru bilinen, ‘yüksek kolesterol tehlikelidir’ tezi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Bingür Sönmez tarafından çürütüldü. Kalp ve damar sağlığını bozan en büyük tehlikenin sanıldığı gibi kolesterol değil, karbonhidrat-şeker olduğunu, kolesterole vücudun ihtiyaç duyduğunu söyleyen Prof. Dr. Bingür Sönmez, “Kolesterol seviyesi ne kadar azsa o kadar iyidir’ düşüncesi yanlıştır” dedi. Prof. Dr. Sönmez, çarpıcı açıklamalarını şöyle sürdürdü:

EKSİKLİĞİ HASTA EDİYOR
Kötü huylu kolesterol olan LDL (Lanetli kolesterol)100’ün altında, total kolesterol 200 civarında ve iyi huylu kolesterol olan HDL’nin (Hayırlı kolesterol) mümkün olduğu kadar yüksek olması gerekir. HDL 55-60 olursa vücut için mükemmeldir. Kolesterol eksikliğinde şu hastalıklar ortaya çıkıyor:

CİNSEL BOZUKLUKLAR
Genç erkeklerde cinsel fonksiyon bozuklukları, 15-18 yaşında kızlarda polikistik over sendromu, davranış bozuklukları ve en önemlisi kanser görülüyor. Çok ileri yaşta yapılan katarakt ameliyatları artık 35-40 yaşlarında yapılmaya başlandı. Menopoz 30’lu, andropoz 40’lı yaşlarda görülmeye başladı. Erkeklerde de kemik erimesi sık görülüyor ama kimse farkında değil.Kolesterol eksikliği Alzheimer nedeni. “Frontal lob sendromu” denen durum sonucu 40’lı yaşlarda başlayan Alzheimer benzeri bir hastalık, insanları birkaç sene içinde elinden tutulup gezdirilen çocuklar haline getiriyor.Kolesterol kan şekeri gibidir. Kanda olmaması ölümcül sonuçlar doğurur.

ÖLÜMCÜL SONUÇLAR DOĞURUYOR
Kolesterol kan şekeri gibidir. Vücutta mutlaka bulunması gerekir. Kan şekeri düştüğünde hasta komaya girer ve beyin harabiyeti sonucu sakat kalabilir hatta hayatını kaybedebilir. Kanda kolesterolün olmaması da birçok ölümcül sonuç doğurur. Kanda kolesterol belli düzeyde mutlaka bulunmalıdır.

DİYET KOLA FELAKET GETİRİR
İnsülin 
salgılatan yiyecekler kolesterolden daha tehlikelidir. Diyet kola, diyet şeker kullanarak sağlıklı besleneceğine inanmak doğru değildir. Bu tür diyet tatlandırıcılar vücut tarafından şeker gelmiş gibi kabul edildiği için insülin salgılanmasına neden olur. Kişide hipoglisemi gelişir. Hipoglisemi açlık yaratır ve sürekli yeme ihtiyacı ortaya çıkar. Ortaya çıkan insülin direnci ise felaketi adeta tırmandırır.

YAŞLILARA GÜNDE 1 YUMURTA
Yumurta, insanlarda kan kolesterol seviyesinde önemli bir artışa yol açmaz. 2009’da yaptığımız araştırmaya göre; gün aşırı yumurta kan kolesterol seviyelerini yükseltmediği gibi HDL’yi yükseltti ve damar sertliği riskfaktörlerinde hiçbir değişiklik olmadı. Her gün bir yumurtanın kan değeri üzerinde olumsuz etkisi saptanmadı. Erişkinler haftada 3-4 yumurta (gün aşırı bir yumurta), çocuk ve yaşlılar günde bir yumurta tüketmeliler. Anneler fast-food yerine çocuğuna günde 1 yumurta yedirmeli. Yumurta, diyet yapan insanların en temel yiyeceğidir.

1 KAŞIK TEREYAĞI KİMSEYİ ÖLDÜRMEZ
Günde 4-5 çay kaşığı tereyağı yemekte faydalıdır. Köy şartlarında üretilmiş tereyağı varsa, o tercih edilmelidir. Tereyağının yemeklere konulması ile kahvaltıda yenilerek tüketilmesi arasında bir fark da yoktur. Eğer bir çay kaşığı tereyağını yediğimiz için öleceksek, hiç yaşamayalım!

HAFTADA ÜÇ KEZ KIRMIZI ET YİYİN
Kırmızı et haftada 3 kez kesinlikte tüketilmelidir. Et tercihinin danadan yana olması mantıklıdır ama kuzu eti yenmesinde de bir sakınca yoktur. Haftada 2 kez daha 1 kez kuzu eti tüketilebilir. Kuzu etinin az yağlı olması kalori hesabı açısından kabul edilebilir. Beslenme önerilerinde bulunurken; yalnızca kolesterol hesabının değil,kalori hesabının da yapılması gerekir. Sağlıklı beslenme adına bol yağlı salata yenmemeli.

BOŞ YERE KORKUTTULAR
Sağlıklı beslenme adı altında, insanların kolesterolle korkutulması, kolesterofobi sorununu ortaya çıkardı. İnsanlar, yediklerinin kolesterol miktarlarını hesaplayarak, fazla miktarda kolesterol almanın korkusu ile yaşamaya başladı. Oysa ki; büyüme, gelişme, hücrelerin yenilenmesi, hormonlar, beynin sağlıklı çalışması gibi fonksiyonlar, vücuttaki kolesterole bağlıdır.Kaynak